Jovan
Zdravo,
Moje ime je Jovan Vignjević i želim Vam dobrodošlicu na moj blog. Ovde možete pronaći informacije o digitalnom marketingu i njegovim mogućnostima, kao i teme o putovanju, uspesima drugih ljudi i još mnogo toga. Ukoliko vam je potrebna stručna pomoć možete zakazati besplatne online konsultacije.

Slobodno me kontaktirajte u slučaju da imate neko pitanje ili vam je potrebna pomoć.

+381 60 55 680 80

info@jovanoviutisci.com

Internet Oglašavanje

ISTRAŽIVANJE KLJUNIH REČI

Podrazumeva odabir najadekvatnijih i najzastupljenijih reči ili fraza (kratkih rečenica) koje se koriste u pretraživačima. Kao i kombinacije reda reči u rečenicama (frazama).

Odabirom ključnih reči ili fraza povećava se mogućnost lakše pretrage i preciznijeg gađanja publike kojima je sadržaj, proizvod ili usluga namenjen.

PR OBJAVE I KREIRANJE SADRŽAJA

Sadržaj i ono što se prikazuje javnosti tokom marketinških aktivnosti i kampanja je ključan segment koji kreira mišljenje javnog mnjenja o onome šta nudite.

Kvalitetnim i usko usmerenim sadržajem, proizvod ili usluga dobijaju na značaju. Sadržaj svake reklamne kampanje ili promocije na internetu može da bude u formi teksta, fotografije, videa ili kombinovano. Važno je da predstavljeni sadržaj ima određenu vrednost.

SEO/SMO OPTIMIZACIJA

SEO (Search Engine Optimization) i SMO (Social Media Optimization) su u suštini slične, a opet različite tehnike. Obe služe za bolje pozicioniranje internet prezentacije na pretraživačima. Google algoritam za pretragu funkcioniše tako što pri ukucavanju u liniju „Search“ određenih reči ili fraza, prikazuje rezultate pretrage svih internet portala na mreži u kojima je prepoznao zadate reči ili fraze. Zato je potrebno voditi računa i smesleno ispisivati tekstualni sadržaj na internet prezentaciji i nalozima na društvenim mrežama.

GOOGLE ANALITIKA

Ovaj servis predstavlja revoluciju u internet marketinku poslednjih godine. Google Analitika nam pruža kompletan uvid u posećenost internet prezentacije i ponašanje posetilaca. Prednost ovog alata je u tome što možemo da vidimo rezultate u realnom vremenu.

Na osnovu prikupljenih podataka sa Google Analitike, možemo izvršiti statističke proračune i doći do određenih zaključaka kako bismo znali da li dobro radimo ili treba nešto da menjamo.

REKLAMIRANJE NA GOOGLE SERVISIMA

Google kao kopmpanija ima veliki broj svojih servisa namenjenih raznim interesovanjima, aktivnostima, temama i profilima ljudi. Svaki od njih nudi neke od mogućnosti i ako se to podudara sa onim čime se bavite, svakako može da vam pomogne da na lakši način dođete do krajnjih korisnika i da oni dođu do vas.

Kada je u pitanju oglašavanje na Google servisima, kod nas najpoznatiji je svakako Youtube, servis za plasiranje video sadržaja. Kompanija Google nam je omogućila da putem Youtube-a promovišemo svoj video sadržaj i dosegnemo do što većeg broja korisnika interneta.

GOOGLE ADWORDS

Ovaj alat kompanije Google vam omogućava da uz novčanu nakanadu formirate reklamne kampanje na internetu prema vašim željama i mogućnostima. Uz određeni budžetski dnevni minimum za oglašavanje, možete planirati i organizovati kampanje na vremenski period koji vama lično odgovara, kao i količinu sredstava koje ste spremni da utrošite.

Jednostavno rečeno, sami ste gazda svog budžeta i dužine oglašavanja na internetu koristeći Google AdWords za vašu internet prezentaciju. A sve u svrhu boljeg pozicioniranja na Google pretrazi, odnosno da vaša internet prezentacija bude na prvoj stranici.

ZAKUP MEDIJSKOG PROSTORA NA INTERNETU

Zakup medijskog prostora na internetu predstavlja zakup prostora na mestima sa najvećom posetom, odnosno na najpopularnijim internet prezentacijama. Konkretno, najzastupljenija mesta za ovakav vid oglašavanju su internet novinski portali sa velikom posećenošću.

Oglasni baner ili aplikacija se pozicioniraju na stranicama rubrika koje odgovaraju temi vašeg posla, odnosno delatnosti.

Ovakav vid oglašavanja je među najskupljim u odnosu na druge mogućnosti na mreži. Ali često se koristi na našim prostorima i do sada je davao dosta dobre rezultate.

E-MAIL MARKETING

Neskromno rečeno, ovo je jedan od najefikasnijih načina reklamiranja. Direktnim kontaktom putem E-mail adresa stupate u komunikaciju sa potencijalnim klijentima ili održavate komunikaciju sa postojećim.

Mejling lista predstavlja pionira u oblasti digitalnog marketinga, ali se održala svih ovih godina pored razvoja drugih alata i tehnika za oglašavanje na internetu.

Stvoriti ozbiljnu Mejling listu (preko 500.000 E-mail adresa) nije lako. Vaš zadatak kao vlasnika internet prezentacije je da svojim sadržajem zainteresujete posetioci i navedete ih da svojevoljno ostave svoju E-mail adresu.

IZVEŠTAVANJE U REALNOM VREMENU

Dobijate kompletne izveštaje i statističke podatke o aktivnostima na internet prezentaciji uz obrazloženje o učinku i predlozima za nastavak rada.

POSTANIMO PARTNERI

Koja su Vaša interesovanja?
Internet oglašavanjeDruštvene mrežePodrška izvan mrežeIzrada internet prezentacija i aplikacija
})(jQuery)